Польща хоче продати 740 компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща хоче продати 740 компаній

Казна та Політика
197
Польський уряд має намір виставити на продаж 740 компаній протягом найближчих чотирьох років, повідомляє The Financial Times з посиланням на заяву міністра фінансів Польщі Олександра Града.
Очікується, що в рамках програми приватизації за чотири роки буде залучено близько 30 мільярдів злотих (13,7 мільярда доларів).
19 фірм, у тому числі Варшавська фондова біржа (Warsaw Stock Exchange), авіакомпанія Lot Polish Airlines, а також енергетичні підприємства, будуть реалізовані на фондовому ринку. Деякі (розроблювач мідних родовищ KGHM, нафтова Lotos Group і газова PGNi) у приватизаційний список не ввійшли, оскільки в першу чергу мають потребу в реконструкції.
План приватизації вже схвалений польським урядом, і почне здійснюватися вже цього року. У результаті розпродажу передбачається забезпечити додатковими інвестиціями такі галузі економіки, як кораблебудування, будівництво і туризм.
На думку Града, державі належать міноритарні пакети акцій у половині передбачуваних до приватизації компаній. Уряд Польщі прийшов до висновку, що вигідніше буде їх продати.
У березні голова ради директорів корпорації Індустріальний союз Донбасу Сергій Тарута відзначив успішність роботи корпорації на польському ринку, заявив про нові плани щодо купівлі польських підприємств і вихід на нові ринки
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас