Нацбанк України продовжує нарощувати частку євро в валютних резервах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк України продовжує нарощувати частку євро в валютних резервах

Казна та Політика
630
Національний банк України (НБУ) продовжує проводити політику збільшення питомої ваги євро і фунта стерлінгів у своїх золотовалютних резервах, повідомив заступник голови НБУ Олександр Савченко.
"У нас політика збільшення євро та інших валют (у резервах - ІФ) і зменшення долара... Євро вже більше, ніж долара", - сказав він журналістам у понеділок.
При цьому О.Савченко відзначив, що протягом одного-трьох днів на правлінні НБУ може бути ухвалено рішення щодо підвищення гнучкості курсу.
"Готується рішення щодо більшої волатильності курсу. У найближчі дні воно буде прийнято... Біржа точно не заробить, але запрацює більш прозорий міжбанківський ринок", - сказав заступник голови НБУ про заплановані зміни.
Крім того, виступаючи в понеділок перед інвесторами в рамках щорічних зборів Європейського банку реконструкції та розвитку, що проходили у Києві, О.Савченко заявив, що міжнародна кредитна криза поки не робить істотного впливу на українську економіку.
"Частка міжнародних зобов'язань в українських банків досить невелика - 27%, тобто це менше, ніж у Росії і Казахстані. Більше половини із цієї суми належить тим банкам, які мають 100%-вий іноземний капітал. Тому ми не дуже стурбовані таким ризиком", - сказав він.
За його словами, на даний момент інфляція вимагає максимальних зусиль із боку влади країни.
"Є попит не на іноземну валюту, а ми бачимо нестачу місцевої валюти - гривні, тому що є спільна проблема для всіх - збільшення інфляції", - сказав О.Савченко.
Він відзначив, що основними причинами зростання інфляції є збільшення цін на продовольство та енергоносії, а також активне збільшення споживчого кредитування.
"Торік рівень надання кредитів населенню виріс на 200%. Я вважаю, що це багато. Ми вважаємо, що 50-54% буде досить цього року для всієї банківської системи", - сказав заступник голови НБУ.
При цьому він підкреслив, що розвиток економіки країни цього року буде підтримано очікуваним гарним урожаєм
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас