Microsoft планує придбати частину Yahoo! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft планує придбати частину Yahoo!

Фондовий ринок
158
Найбільший в світі виробник програмного забезпечення Microsoft оголосив про те, що веде переговори з американською інтернет-компанією Yahoo! Inc. про придбання її частини.
Як уточнюється в офіційному прес-релізі Microsoft, мова про повний викуп Yahoo! не йде.
Раніше повідомлялось, що у Microsoft є якийсь "план Б", який виконуватиметься у випадку, якщо компанії Біла Гейтса не вдасться придбати Yahoo! цілком.
Раніше цього місяця Microsoft відкликав пропозицію про придбання Yahoo!, мотивуючи це тим, що компанія підвищила пропозицію на 5 млрд дол. (до 33 дол. за акцію), проте представники Yahoo! запитали по 37 дол. за акцію. Після цього головний виконавчий директор Microsoft Стів Балмер направив Yahoo! листа, в якому повідомлялось, що виробник програмного забезпечення відмовляється від придбання інтернет-компанії.
Початок цієї історії припав на останній місяць зими. 1 лютого 2008 р. Microsoft запропонував придбати Yahoo! за 44,6 млрд дол. (акціями Microsoft плюс готівкою з розрахунку 31 дол./акція), проте отримав від керівництва Yahoo! відмову. 6 квітня компанія Б.Гейтса встановила тритижневий термін для того, щоб рада директорів Yahoo! прийняла пропозицію про поглинання. Інакше Microsoft погрозив звернутися із пропозицією безпосередньо до акціонерів Yahoo!.
Крім того, софтверний гігант не виключив можливості пониження суми пропозиції за власника популярного пошукового порталу. Проте, після закінчення терміну "ультиматуму" керівництво Yahoo! так і не погодилося на пропозицію. Microsoft не почав підвищувати суму пропозиції і заявив, що не має наміру цього робити.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас