Грузія має намір блокувати вступ Росії до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія має намір блокувати вступ Росії до СОТ

Казна та Політика
121
Грузія блокуватиме вступ Росії до Світової організації торгівлі (СОТ) до тих пір, поки РФ не відмовиться від зроблених нею кроків по зближенню з Південною Осетією і Абхазією, повідомив у ході прес-конференції в Москві держміністр Грузії з реінтеграції Темур Якобашвілі.
"Ми не можемо спостерігати і вести переговори про вступ Росії у СОТ, коли проти Грузії є санкції, коли йде спроба анексувати територію Грузії", - сказав грузинський держміністр.
"Поки що цей указ, який пригнічує грузинські права, не буде усунений, це буде перешкодою для вступу Росії у СОТ", - відзначив Т.Якобашвілі, маючи зважаючи на доручення Володимира Путіна до уряду РФ про розробку заходів по наданню допомоги населенню Абхазії та Південної Осетії.
Нагадаємо, що відповідна заява була розповсюджена 16 квітня ц.р. При цьому МЗС РФ вказувало, що дії відносно двох невизнаних республік не означають, що Росія робить вибір на користь конфронтації з Грузією.
Багатобічні консультації по вступу РФ до СОТ будуть продовжені в Женеві 19 травня та продовжаться до кінця поточного місяця.
Росія веде переговори по приєднанню до СОТ близько 10 років. За цей час завершені переговори з приблизно 60 торговими партнерами, зокрема США, Євросоюзом, Китаєм, Японією, Індією, Бразилією та низкою інших країн. На даний час РФ залишається укласти угоду з Саудівською Аравією та врегулювати розбіжності з Грузією.
Раніше в п'ятницю, 16 травня, повноправним членом СОТ стала Україна. Протокол про приєднання країни до Марракешської угоди про створення Світової організації торгівлі був підписаний у Женеві 5 лютого ц.р. Президент України Віктор Ющенко раніше відзначав, що сприятиме швидкому приєднанню Росії до організації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас