Податкова ввела систему оцінки ризиків платників податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова ввела систему оцінки ризиків платників податків

Казна та Політика
316
Державна податкова адміністрація ввела систему оцінки ризиків платників податків.
Про це журналістам повідомив заступник голови ДПАУ Наталя Рубан.
З її слів, розроблено 17 критеріїв, за якими будуть оцінюватися ризики платників податків й як результат - прийматися рішення про проведення перевірки.
Так, серед критеріїв, відповідність рівня податкової віддачі середньому рівню даного показника з кожної окремо взятої галузі, співвідношення зростання валових доходів і податкової віддачі, правомірність заяви до відшкодування сум ПДВ і т.д.
Як підкреслила Рубан, введення такої системи дасть можливість відібрати й виявити тих платників податків, які мають потребу в проведенні перевірки й контролю відповідності їхньої діяльності нинішньому податковому законодавству.
У найближчому майбутньому ДПАУ планує подати систему оцінки ризиків на розгляд Кабінету міністрів, щоб зазначений документ був прийнятий у вигляді постанови.
За даними Податкової, протягом січня-квітня в ході перевірок адміністрація донарахувала податкові зобов'язання на суму в 1,6 млрд. гривень, з яких у державний бюджет уже надійшло 566,5 млн. гривень.
У тому числі, за результатами перевірок ДПАУ виявила необґрунтовано заявлене до відшкодування ПДВ на 2,18 млрд. гривень.
Як повідомляло агентство, Податкова планує істотно скоротити перевірки бізнесу в 2008.
Передбачається, що в 2008 році адміністрація охопить перевірками 5-6% суб'єктів господарської діяльності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас