В Індонезії щорічно розкрадають ресурси на мільярди доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Індонезії щорічно розкрадають ресурси на мільярди доларів

Казна та Політика
169
Індонезія втрачає $16 млрд. на рік на незаконному видобутку риби, лісу і природних копалин, але мало що може із цим зробити, поки зарплата військових і цивільних службовців не буде значно збільшена.
Про це, як повідомляє британська ділова газета Financial Times, повідомив міністр оборони цієї країни Ювоно Сударсоно після публікації звіту про те, що індонезійська економіка в I кварталі 2008 виросла на 6,28% у річному вираженні.
Однак, за підрахунками економістів, щорічне розкрадання природних ресурсів становить до 3,7% від валового внутрішнього продукту Індонезії, і знижує показник зростання її економіки на цілий процентний пункт.
За словами ж Сударсоно, окремі співробітники сил безпеки країни, і особливо - персонал морських служб, не тільки не перешкоджають такому розкраданню, але й самі беруть участь у ньому, і, швидше за все, будуть продовжувати так робити, поки їм не піднімуть зарплату. Міністр указав при цьому, що оклад багатьох молодших офіцерів не перевищує $200 на місяць, а за допомогу злочинцям їм пропонують в 3000 разів більше. Він також сказав, що корупція досягла вищих ешелонів командування.
Сударсоно стверджує, що для того, щоб діяти ефективно, збройним силам Індонезії необхідно $10,75 млрд. на рік, а одержать вони від уряду лише $3,2 млрд. “Усе впирається в гроші. Не можна врятувати $16 млрд., маючи бюджет лише $3 млрд. З таким успіхом ми можемо лише зменшити масштаб злодійства природних ресурсів, але не ліквідувати його”, - сказав він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас