Вже сьогодні в Україні діє нове мито на авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вже сьогодні в Україні діє нове мито на авто

Казна та Політика
3936
Сьогодні Держмитслужба направила лист регіональним підрозділам з повідомленням про те, що з 0 години 16 травня 2008 року на всі автомобілі діє мито 10%.
Як повідомлялося раніше, Верховна Рада так і не дійшла до розгляду законопроекту "Про Митний тариф України" (щодо приведення ставок ввізного мита у відповідність з рівнем, визначеним графіком тарифних зобов'язань України із вступу до СОТ на 2008 рік).
Тож український авторинок для іноземців стає найперспективнішим. І це вже непокоїть… Національний банк, зауважує заступник голови правління НБУ Олександр Савченко. За оцінками Нацбанку, автомобільні позики впритул наблизились до групи найризикованіших для вітчизняних фінустанов.
Нагадаємо, що сьогодні стали відомі ще одні грані Протоколу про приєднання України до СОТ. У ньому не відбиті вимоги про припинення дії інших Міжурядових угод, зокрема, з Російською Федерацією. Відповідно до такої угоди із РФ, автомобілі російського походження не обкладаються митом. У Кабміні впевнені, що дана Угода з Росією продовжить діяти і після вступу у СОТ.
Таким чином, вступ України у СОТ ніяк не позначиться на ціні російських автомобілів, а це істотно змінює ситуацію на ринку, в умовах зниження мита з 25% до 10% на іномарки
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас