Американська компанія Vanco виявилась власністю Ахметова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська компанія Vanco виявилась власністю Ахметова

Енергетика
2774
Фінансовими партнерами групи компаній Vanco у проекті з розробки Прикерченської нафтогазоносної ділянки Чорного моря є Донбаська паливно-енергетична компанія (входить у групу SCM Ріната Ахметова), створена спеціально під цей проект компанія Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Новицького, а також маловідома Integrum Technologies Ltd.
Як повідомив старший віце-президент Vanсo Energy Company Джеф Мітчел, інвестиційна компанія J.N.R. Eastern Investment (представляє інтереси сім'ї Ротшильді), що брала участь у конкурсі разом з Vanсo International Limited, вийшла з участі в проекті ще до підписання угоди про розподіл продукції (УРП).
Як відзначив, у свою чергу, генеральний директор ДПЕК Максим Тимченко, учасники проекту з розробки Прикерченського шельфу є рівнозначними партнерами.
ДПЕК одержала запрошення брати участь у цьому проекті як фінансовий інвестор ще наприкінці 2006 року.
Говорячи про можливий вихід із проекту у зв'язку з анулюванням компанії Vanco Prykerchenska Ltd. (Британські Віргінські о-ви) ліцензії на розробку Прикерченської ділянки, гендиректор ДПЕК підкреслив, що не бачить для цього ніяких підстав.
Міністерство охорони навколишнього середовища наказом №226 від 25 квітня анулювало ліцензію компанії Vanco Prykerchenska Ltd на розробку Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.
Після чого Тимошенко заявила, що "з дозволу Президента Ющенка, по суті, проведена корупційна схема, коли ліцензію на розробку дуже великої ділянки шельфу видали невідомо якій компанії".
Крім того Прем'єр заявила, що Vanco планує перепродати Прикерченську ділянку чорноморського шельфу структурам за участю російського Газпрому.
Vanco на даний момент ініціює міжнародну арбітражну процедуру проти уряду України та вважає незаконним наказ про анулювання Міністерством охорони навколишнього природного середовища спеціального дозволу про користування надрами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас