Одеський припортовий Портнов може продати росіянам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський припортовий Портнов може продати росіянам

Фондовий ринок
236
На сьогоднішній день три компанії пройшли кваліфікаційний відбір і допущені до участі в приватизаційному конкурсі із продажу 99,52% пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".
Про це повідомив УНІАН призначений урядом на посаду в.о. голови Фонду державного майна Андрій Портнов.
За його інформацією, одна з допущених до участі в конкурсі компаній російська, друга - естонська, третя - українська. При цьому він не уточнив назви компаній.
Усього, за словами Портнова, заявки на участь у конкурсі з ОПЗ подали чотири компанії, однак заставу внесли тільки три з них. Він також відзначив, що конкурс із використанням відкритої пропозиції ціни, як і було оголошено раніше, буде проведений 20 травня в Кабінеті міністрів.
За словами Портнова, "активний інтерес інвесторів до Одеського припортового заводу ще раз підтверджує, що Україна сьогодні продовжує залишатися інвестиційно привабливою державою".
Як повідомлялося, 11 лютого 2008 р. Кабмін затвердив умови проведення конкурсу із продажу акцій ВАТ “Одеський припортовий завод”.
Фонд держмайна 20 лютого оголосив конкурс із використанням відкритої пропозиції ціни за принципом аукціону із продажу 99,52% пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод". Стартова ціна пакета, що виставлявся на конкурс, - 3 млрд. грн. Дата проведення конкурсу - 20 травня.
15 квітня Президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив розпорядження Кабміну від 11 лютого 2008 року про затвердження умов конкурсу із продажу 99,52% пакета акцій ОПЗ.
25 квітня представлений прем'єр-міністром Юлією Тимошенко колективу ФДМУ як в.о. голови Фонду Портнов повідомив, що Окружний адміністративний суд Києва 24 квітня прийняв рішення про зупинку наказів Семенюк про припинення приватизації Одеського припортового заводу.
Ющенко повторно зупинив дію розпорядження Кабміну від 6 лютого про зміни в керівництві ФДМУ і про проведення конкурсу із продажу ОПЗ.
Після цього прем'єр Тимошенко доручила Портнову не виконувати укази Президента від 25 квітня щодо керівництва Фонду держмайна і припинення конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу.
5 травня Одеський обласний господарський суд своїм визначенням заборонив здійснювати які-небудь дії із продажу ОПЗ.
Портнов тоді заявив, що дане судове визначення буде оскаржено.
В Антимонопольний комітет надійшло 12 заяв на право покупки ОПЗ, зокрема від компаній Orascom (Єгипет), Yara International (Норвегія), АТ “Нітроферт” (Естонія), ТОВ “Дев'ятий елемент”, ТОВ “Азот-Сервіс”, ВАТ “Єврохім”, ВАТ “Акрон” (усі - Росія). Заявки направили також українські компанії ВАТ “Азот” і ВАТ “Укрінвест”, ВАТ “Дніпроазот”, ТОВ “Нафтохімімпекс”, ТОВ “Нортіма”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас