Правоохоронці Криму викрили махінації, що завдали "Кримському титану" збитків на 45 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правоохоронці Криму викрили махінації, що завдали "Кримському титану" збитків на 45 млн грн

Кримінал
162
Співробітники управління боротьби з організованою злочинністю кримського головкому міліції викрили незаконні махінації, у результаті яких ВАТ "Кримський титан" (Армянськ, АРК) завданий збиток у розмірі 45 млн грн.
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у відділі зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Криму в четвер, співробітники УБОЗ установили, що ліквідатор збанкрутілого ВАТ "Сиваський анілінофарбовий завод", діючи в інтересах третіх осіб, на порушення законодавства здійснив відчуження майнових активів цього підприємства, що завдало його основному акціонерові ВАТ "Кримський титан" істотних матеріальних збитків.
За матеріалами УБОЗ прокуратура Криму порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 221 Кримінального кодексу України (незаконні дії у випадку банкрутства). Ведеться слідство.
Як уточнили агентству в прес-службі прокуратури Криму, арбітражний керуючий протягом 2007 року на порушення вимог закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" здійснив відчуження групи підприємств, що входили в структуру ТОВ "Сиваський анілінофарбовий завод", зокрема, Сиваського хімічного заводу, "Сиваш-енерго" і Сиваського ремонтно-механічного заводу.
"Кримський титан" - провідний у Східній Європі виробник діоксиду титану, створений у вересні 2004 року на базі цілісного майнового комплексу державної акціонерної компанії (ГАК) "Титан" (Армянськ, АРК). З листопада 2004 року ЗАТ орендує державні Іршанський ГЗК і Вольногорський ГМК.
OstChem Germany Gmb (Німеччина), "дочці" OstChem Holding, належить 50% "мінус" 1 акція ЗАТ "Кримський титан", ДАК "Титан", що перебуває в держвласності, належить 50% "плюс" 1 акція ЗАТ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас