Українцю із Арабських Еміратів намагались переслати діаманти в конверті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцю із Арабських Еміратів намагались переслати діаманти в конверті

Кримінал
266
Співробітники Київської регіональної митниці припинили спробу незаконного переміщення партії діамантів загальною масою 113,13 каратів, на суму 300 тис грн, повідомляє УНІАН у прес-службі Державної митної служби України.
За даними прес-служби, під час митного огляду міжнародного експрес-відправлення, що надійшло з Арабських Еміратів за адресою харків'янина, був виявлений конверт, у якому замість документів перебувало 10 незадекларованих поліетиленових пакетів з прозорими каменями.
Після ознайомлення, експерт-гемолог Державного гемологічного центру України визнав камені діамантами. Він повідомив, що вартість затриманих дорогоцінних каменів становить щонайменше 300 тис грн.
У свою чергу митники відзначили, що вартість діамантів визначається за трьоми якісними показниками: вага, колір і чистота. Всі затримані діаманти мають огранювання на 57 граней, що властиве лише середнім та великим за розмірами діамантам (понад 0,3 карати). Показники кольорів і чистоти в каменів - від середнього до високого.
Контрабандний вантаж вилучений. Складено протокол про порушення митних правил.
А в березні поточного року співробітники столичного СБУ ліквідували канал контрабандних поставок в Україну дорогоцінних каменів. Оброблені дорогоцінні камені - діаманти, сапфіри, смарагди, рубіни, гранати, топази, берілли - зловмисники везли з Таїланду.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас