НБУ відзначає стійке зростання валютних надходжень в країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзначає стійке зростання валютних надходжень в країну

Валюта
598
На міжбанківському валютному ринку України у квітні домінувала пропозиція іноземної валюти на тлі стійкого зростання валютних надходжень у країну, повідомив Нацбанк України (НБУ) на офіційному веб-сайті.
Відповідно до повідомлення, незважаючи на надлишкову пропозицію валюти, участь НБУ в міжбанківських торгах була обмежена.
"У квітні НБУ лише п'ять разів виходив на ринок. Загальний обсяг його інтервенцій становив $617,7 млн (в еквіваленті), що дорівнювало 3,7% від загального обсягу операцій на міжбанку", - говориться в документі.
За даними Нацбанку, міжнародні резерви за квітень виросли на $173,5 млн, або 0,5%, - до рівня понад $33,4 млрд (в еквіваленті). Крім інтервенцій НБУ, на їхню динаміку вплинуло здійснення планових платежів уряду і Нацбанку з погашення та обслуговування зовнішнього державного боргу і негативна курсова різниця, що виникла через посилення долара США відносно інших світових валют.
Нацбанк також відзначає значне уповільнення активності суб'єктів готівкового валютного ринку у квітні.
"У порівнянні з березнем обсяг операцій купівлі і продажу іноземної готівки зменшився на 22%. При цьому чиста пропозиція готівкових доларів США скоротилася більш ніж у два рази (до $554 млн), а чистий попит на готівковий євро - більш ніж на третину (до EUR417 млн). Загальне перевищення попиту на іноземну готівку над її пропозицією становило $130 млн (в еквіваленті)", - указується в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас