Українській дочці "Газпрому" скоротили термін дії ліцензії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українській дочці "Газпрому" скоротили термін дії ліцензії

Енергетика
179
Нацкомісія регулювання електроенергетики скасувала 5-річну ліцензію на постачання газу за нерегульованим тарифом , видану ТОВ "Газпром збут Україна".
НКРЕ прийняла це рішення ще 24 квітня. У цей же день, дочірній компанії "Газпрому" була видана нова ліцензія - строком на 1 рік.
Голова НКРЕ Валерій Кальченко уточнив агентству "Інтерфакс-Україна", що комісія вирішила привести термін дії ліцензії у відповідність з терміном дії контракту компанії на покупку газу в Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".
За його словами, дане рішення було погоджено з ліцензіатом.
Як повідомлялося, НКРЕ зобов'язала "Газпром Збут Україна" при здійсненні ліцензованого виду діяльності не перевищувати обсяги поставок, заявлені в документах на одержання ліцензії, тобто 7,5 млрд куб. м на рік.
Директор "Газпром Збут Україна" Анатолій Подмишальський під час засідання комісії 24 квітня повідомив, що підприємство має намір реалізовувати газ великим споживачам - хімічним і металургійним підприємствам, а також гірничо-збагачувальним комбінатам. За його словами, компанія буде купувати природний газ для подальшої реалізації споживачам в "Нафтогаз України" і почне роботу в травні.
"Газпром" зареєстрував в Україні дочірню компанію "Газпром Збут Україна" 3 квітня 2008 року в рамках реалізації нової російсько-української Угоди про розвиток відносин у газовій сфері від 12 березня 2008 року.
Діяльність із продажу природного газу кінцевим споживачам (постачання) в Україні ліцензується. Органом ліцензування є НКРЕ. Власник ресурсу без ліцензії може реалізовувати природний газ тільки іншим трейдерам або посередникам.
Споживання природного газу в Україні в 2007 році, за даними Міністерства палива та енергетики, скоротилося на 5,5% (на 4,1 млрд куб. м) у порівнянні з 2006 роком - до 69,8 млрд куб. м. Обсяг споживання промспоживачами торік склав 34,2 млрд куб. м
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас