Дефіцит бюджету США збільшується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит бюджету США збільшується

Казна та Політика
397
За підсумками перших семи місяців фінансового року, що почався 1 жовтня, дефіцит бюджету США склав 152 млрд доларів, що на 88% вище від показника за аналогічний період минулого року.
Американський Мінфін повідомив, що надходження від податку на прибуток склали 171,1 млрд доларів, що на 14,7% нижче від показника річної давнини, а витрати держави за цей період виросли на 7,3% - до 1,7 трлн доларів. Надходження від прибуткового податку, незважаючи на проблеми американської економіки, виросли на 6%.
У найближчі місяці бюджетна ситуація може ще більше погіршитися, з огляду на повернення, що почалося у квітні, податків американцям, що покликано стимулювати споживчий попит в умовах уповільнення економіки США.
За підсумками фінансового року, згідно із прогнозами Бюджетного управління Конгресу, дефіцит може перевищити 400 млрд доларів.
Бюджетний дефіцит США в 2007 фінансовому році, що завершився 30 вересня минулого року, упав до мінімального рівня за останні п'ять років - 162,8 млрд доларів. Це було третє річне зниження підряд. Цього року тенденція змінилася на тлі уповільнення економічного зростання в США і спаду на ринку житла.
За матеріалами:
ФинМаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас