Нафтопровід Одеса-Гданськ може пустити гілки на Словаччину і Білорусію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтопровід Одеса-Гданськ може пустити гілки на Словаччину і Білорусію

Енергетика
99
У процесі розробки нафтопровідного проекту Одеса - Броди - Плоцьк - Гданськ вивчається можливість будівництва відгалужень на Словаччину і Білорусію. Про це повідомив уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, виступаючи на міжнародній енергетичній конференції в Києві.
Він також повідомив, що проект розробляє незалежна компанія, що, на думку Соколовського, дозволяє забезпечити оптимальний баланс інтересів всіх учасників проекту.
Раніше голова правління НАК Нафтогаз України Олег Дубина заявив, що нафтопровід Одеса-Броди, що останні роки працює у реверсному режимі і прокачує російську нафту в Одесу, запрацює у прямому (аверсному) режимі роботи для транспортування легкої нафти до кінця першого півріччя поточного року.
У той же час Укртранснафта, дочірня компанія НАК, уклала угоду з Transpetrol (Словаччина) про транспортування нафти для компанії Сeska rafinerska a.s. (Чехія), виробничі потужності якої складаються із двох нафтопереробних (НПЗ) у Кралупах і Литвинові загальною потужністю близько 8 млн тонн нафти на рік.
Крім того передбачається, що частина легкої нафти по нафтопроводу Одеса-Броди буде поставлятися для потреб українських НПЗ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас