"Нафтогаз України" вважає незадовільним рівень розрахунків за газ облгазами та міськгазами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" вважає незадовільним рівень розрахунків за газ облгазами та міськгазами

Енергетика
123
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" вважає незадовільним рівень розрахунків за газ із боку обласних і міських газопостачальних підприємств.
Про це говориться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу України", текстом якого володіють Українські Новини.
"Рівень розрахунків за газ підприємств газопостачання та газифікації становить тільки 79% за 2007 рік, а за 4 місяці 2008 року - 88%", - говориться в повідомленні.
"Нафтогаз України" відзначає, що дані моніторингу свідчать про більш високий рівень оплати за газ населенням - 90-95%.
"Деякі бізнес-групи, що сконцентрували через офшорні компанії контроль над деякою кількістю підприємств газопостачання та газифікації, намагаються сховати власну заборгованість за рахунок обвинувачень ДК "Газ України", - говориться в повідомленні. "Нафтогаз України" підкреслює, що дочірня компанія "Газ України" не має заборгованості перед газопостачальною компанією "Харківміськгаз", а перед іншими підприємствами, що входять у групу "Газекс-Україна" - газопостачальними компаніями "Дніпрогаз" (Дніпропетровськ), "Донецькміськгаз", "Криворіжгаз", "Харківгаз", має незначну заборгованість - близько 36 млн. гривень.
"Однак загальна сума боргу облгазів групи "Газекс-Україна" перед ДК "Газ України" за 2007 рік перевищує 164 млн. гривень", - говориться в повідомленні.
Як говориться в повідомленні компанії "Газекс-Україна", заборгованість "Газу України" та "Укргаз-Енерго" перед компанією становить 54 млн. і 31 млн. гривень, відповідно, за 2008 рік і 48,5 млн. та 32 млн. гривень за 2007 рік.
Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів доручив Міністерству палива та енергетики, Міністерству юстиції, Міністерству економіки разом з "Нафтогазом України" і Фондом державного майна ініціювати банкрутство газопостачальних компаній, що не розраховуються за газ.
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко стурбована низьким рівнем розрахунків регіонів за поставлений природний газ
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас