США перейдуть на виробництво монет зі сталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США перейдуть на виробництво монет зі сталі

Валюта
413
Палата представників конгресу США схвалила законопроект про перехід на виробництво 1-центових монет зі сталі. Ця ініціатива пов'язана з тим, що поточна собівартість виробництва монет з цинку і міді перевищує їхню номінальну вартість. Тепер закон відправляється на обговорення в сенат, передає Associated Press.
У даний час вартість випуску мідно-цинкової монети номіналом у 1 цент складає 1,26 цента. Нова схема дозволить знизити собівартість 1-одноцентової монети до 0,7 цента, підрахував один з ініціаторів законопроекту конгресмен Зак Спейс.
Законопроект також передбачає нову формулу карбування 5-центових монет, які зараз виплавляються з міді і нікелю. Витрати на виробництво однієї 5-центової монети складають 7,7 цента, тоді як випуск сталевого п'ятицентовика обійдеться казні значно дешевше.
На думку авторів законопроекту, перехід на сталеві монети дозволить країні заощадити 100 млн дол. на рік. Проте Монетний двір США ставиться до ініціативи насторожено. Зокрема, директор Монетного двору Ед Мій відзначив, що надалі ціни на сталь можуть підскочити, зробивши виробництво монет нерентабельним.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас