МВФ: Інфляція у світі знову виходить на перший план після декількох років спокою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Інфляція у світі знову виходить на перший план після декількох років спокою

708
Інфляція знову виходить на перший план як загроза для економічної стабільності у світі, після декількох років "спокою", і регулювальні органи повинні побоюватися політики, що сприяє зростанню споживчих цін, заявив заступник голови Міжнародного валютного фонду Джон Липські, повідомило агентство Bloomberg.
"Прискорення інфляції повинне серйозно розглядатися, оскільки воно створює потенційно серйозні проблеми для економічної стабільності", - заявив Дж.Липські.
Можливість повернення до високої інфляції і зростання інфляційних очікувань, як в 1970-х роках, "не може скидатися з рахунків", відзначив він.
На думку Дж.Липські, хоча підвищення цін на нафту та інші види сировини є основним джерелом небезпеки, низькі ставки світових центробанків і падіння курсу долара щодо інших валют також вносять свій внесок у процес прискорення інфляції.
Представник МВФ виступав після прийняття Європейським центральним банком (ЄЦБ) рішення залишити незмінною базову процентну ставку на максимальному за шість років рівні - 4% річних.
Стримування інфляції є головним для керівництва ЄЦБ, відзначив Дж.Липські.
З огляду на відновлення темпів економічного зростання США, зміни споживчих цін "набудуть більш високу значимість" для Федеральної резервної системи (ФРС), вважає він.
За його словами, низькі процентні ставки вплинули на вартість сировинних товарів, коливання валютних курсів також відбилися на рівні цін.
Відповідно до дослідження МВФ, у тому випадку, якщо курс долара не падав би з 2002 по 2007 рік, вартість нафти в цей час була б на $25 за барель нижчою.
Ціна червневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) у середу досягла чергового рекорду - $123,69 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас