Тимошенко хоче контракт з "Газпромом" на 15 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко хоче контракт з "Газпромом" на 15 років

197
Кабінет Міністрів поставив завдання НАК "Нафтогаз України" укласти з ВАТ "Газпром" довгостроковий контракт на поставки природного газу в Україну і його транзит у Європу терміном на 15 років. Про це на прес-конференції в середу повідомив голова правління НАК Олег Дубина, передає кореспондент "proUA".
"Уряд хоче на 15 років (контракт - proUA)" - сказав Дубина.
Він уточнив, що під час переговорів з "Газпромом" "Нафтогаз" має намір укласти два контракти: на поставки газу в Україну і транзит російського палива в Європу.
"Ми вже проробили контракт і відправили його на узгодження в уряд" - повідомив голова правління НАК.
Дубина додав, що "Нафтогаз" розраховує перейти на закупівлі імпортного газу в "Газпрому" за європейськими цінами через 5 років. У контрактах на "перехідний період" НАК хотів би закріпити фіксовану індексацію ціни від нині існуючої - 179,5 дол. за тис. куб м.
"Це могло би бути зростання 10%, 20% або 25% на рік. Сьогодні це точно сказати не можливо. Тільки після переговорів" - сказав Дубина.
Він уточнив, що до закінчення переговорів з "Газпромом" сьогодні передчасно говорити про схему поставок газу або про підвищення транзитної ставки.
При цьому Дубина відзначив, що вважає найбільш оптимальним варіантом поставок імпортного газу в Україну, закупівлю його "Нафтогазом" прямо в "Газпрому" без посередників.
Голова НАК спрогнозував, що підписання довгострокових контрактів з російською монополією може відбутися до осені.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас