Олійник: Семенюк зазнає серйозної кримінальної відповідальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олійник: Семенюк зазнає серйозної кримінальної відповідальності

365
Як тільки ВР збереться на чергове пленарне засідання, питання щодо звільнення Семенюк розглянуть на погоджувальній нараді, і вона буде знята із цієї посади відповідно до закону. Про це заявив народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко Святослав Олійник.
"Поведінка Семенюк і дії самого президента чітко свідчать про те, що вони абсолютно узгоджені. Тобто неналежна робота Фонду держмайна, непрозора приватизація, мабуть, сьогодні на руку Секретаріату Президента або президентові особисто, і він усіляко підтримує діяльність Семенюк на посаді голови Фонду держмайна. Юридичних способів цієї підтримки в президента вже нема, він їх використав, і вони визнані Конституційним Судом незаконними, виходить, вони вже удаються до шантажу і погроз", - відзначив політик.
Відповідаючи на запитання ІМК, чи вдасться зняти з посади Семенюк-Самсоненко, С.Олійник сказав: "З посади Семенюк, за Конституцією, знімає Верховна Рада. І уряд абсолютно не бере на себе повноваження відстороняти її від посади власним рішенням. Вона, відповідно до вимог закону, відсторонена від виконання обов'язків голови Фонду держмайна на термін до двох місяців. Думаю, як тільки ВР збереться на чергове пленарне засідання, це питання розглянуть на погоджувальній нараді, і Семенюк буде звільнена із цієї посади відповідно до закону. Окремо буде йти юридичний процес щодо притягнення її до відповідальності за низку установлених зловживань, які вона зробила на цій посаді. Мова йде про завдавання великих збитків державі, а це серйозна кримінальна відповідальність. Це буде друга і завершальна частина історії із Семенюк".
Нагадаємо, призначений урядом виконуючим обов'язки голови ФДМ Андрій Портнов заявив, що у зв'язку з тиском з боку керівника Секретаріату Президента Віктора Балоги, а також небажанням ставити регіональних голів ФДМ в незручне становище нараду прем'єр-міністра з начальниками регіональних відділень Фонду держмайна, що повинна була відбутися 6 травня, тимчасово відклали.
Нарада Тимошенко з начальниками регіональних відділень ФДМУ повинна була відбутися ще 29 квітня в Кабінеті Міністрів. Однак її перенесли на 6 травня
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас