У Єврокомісії відзначають, що Україна стала ближчою до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Єврокомісії відзначають, що Україна стала ближчою до ЄС

219
Голова представництва Європейської комісії Ієн Боуг відзначає прогрес у відносинах України і Європейського Союзу. Про це він сказав в ефірі "5-го каналу" увечері 6 травня.
"Україна вже ближче, ніж 3 роки тому, до Євросоюзу", - сказав Боуг.
На його думку, в останні 3 роки українські уряди проводили курс реформ з наближення до ЄС, хоча іноді на цьому шляху і виникали деякі політичні труднощі.
"Ми бачили три різні варіанти виборів, і чим далі - тим більше наближення до міжнародних стандартів, засоби масової інформації зараз набагато вільніші, і це надзвичайні прогрес для країни", - вважає він.
На думку Боуга, зв'язки України з ЄС поглибилися, розширилися і стали інтенсивніші.
Тим мені менш, він вважає питанням далекої перспективи введення безвізового режиму для українців.
"Україна не настільки відрубана від Європи, звичайно, європейцям легше приїхати в Україну, ніж навпаки, але ми намагаємося це полегшити, але ціль - безвізові подорожі українських громадян, ще далеко до цього", - сказав він.
Також посол не зміг спрогнозувати результати наступного саміту Україна - ЄС, що пройде у вересні у Франції.
"Україна може багато на що сподіватися від французького головування і від саміту вересневого, його ціль - зареєструвати прогрес із останнього саміту і закликати до подальшого розвитку, зараз складно це пророчити", - сказав він.
Боуг відзначив, що Україна найчастіше піднімає питання про надання їй у новій посиленій угоді статусу асоційованого членства, хоча такого юридичного терміна немає зовсім.
Як повідомлялося, голова представництва ЄС Ієн Боуг прогнозує тривалість і складність переговорів України і ЄС про створення зони вільної торгівлі
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас