Ціна золота на COMEX з початком поточного тижня підвищилася майже на 2%, але залишилася нижчою 900 дол./унція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна золота на COMEX з початком поточного тижня підвищилася майже на 2%, але залишилася нижчою 900 дол./унція

Банківські метали
128
Ціна золота на Товарній біржі Нью-Йорка (COMEX) з початком поточного тижня підвищилася майже на 2%, проте істотно при цьому не змінилася і залишилася нижчою за відмітку 900 дол./унція.
Тройська унція золота на COMEX 5 травня подорожчала за день на 16,1 дол. Офіційна ціна ф'ючерсу на червень склала 874,1 дол./унція - найвищий показник за чотири торгові дні, а максимальна ціна операції досягла 876,0 дол./унція - максимальне котирування за три сесії.
Зростання цін на золото 5 травня продовжилося в основному внаслідок подальшого підвищення цін на нафту. Нагадаємо, що на торгах 2 травня барель нафти подорожчав майже на 4 дол., а на торгах 5 травня ціни на нафту зросли ще в середньому на 3,5 дол./бар. і вперше перевищили позначку 120 дол./бар.
Нове рекордне підвищення цін на нафту технічно забезпечило 5 травня подальше зростання цін на золото. При цьому покупкам золотих злитків додатково сприяло ослаблення позицій долара на світовому валютному ринку. Після того, як до кінця минулого тижня курс долара щодо провідних світових валют досяг рекордного значення за три місяці, з початком поточного тижня курс американської валюти знизився приблизно на 0,4%, що забезпечило іноземним інвесторам привабливі умови для покупок золотих злитків.
За останніх два торгові дні ціна золота на COMEX підвищилася більш ніж на 23 дол./унція, або на 2,7%. В той же час вже шість торгових днів його офіційна ціна залишається нижчою за позначку 900 дол./унція. З урахуванням загальної ситуації на ринку дорогоцінних металів золото на COMEX в найближчий день залишиться в ціновому діапазоні 860,0-880,0 дол./унція, який потім може розширитися до 845,0-895,0 дол./унція.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас