Долар виріс до євро за підсумками минулого тижня на максимальне значення з березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар виріс до євро за підсумками минулого тижня на максимальне значення з березня

Валюта
785
Долар виріс до євро за підсумками тижня на максимальне значення з березня на очікуванні припинення зниження процентних ставок Федеральною резервною системою (ФРС) США, повідомило агентство Bloomberg.
За тиждень курс долара до євро піднявся на 1,3%. До 15:34 МСК у неділю він склав $1,5461. Американська валюта дорожчала два тижні підряд уперше із грудня.
"Ситуація починає складатися на користь долара, - вважає аналітик Lehman Brothers Джим Маккормік. - По-перше, політика ФРС стає не такою несприятливою для валюти США. По-друге, зростання інших економік крім американської починає сповільнюватися".
Торговці ф'ючерсами ставлять на зростання долара до євро вперше із грудня 2005 року.
30 квітня ФРС знизила базову процентну ставку на 0,25 процентного пункту - до 2% річних. Торгівля ф'ючерсами на базову ставку в США показує, що трейдери оцінюють імовірність її збереження на цьому рівні в червні у 86%.
Індекс настроїв топ-менеджерів і споживачів у єврозоні знизився у квітні до 97,1 пункту з 99,6 у березні, говориться в доповіді Європейської комісії від 30 квітня. Також вийшли дані, що показали уповільнення зростання споживчих цін минулого місяця.
"У нас гарні новини зі США, і погані з Європи, - говорить аналітик RBS Greenwich Capital Markets Алан Раскін. - Обидва фактори підтримують долар".
2 травня долар подорожчав до євро на 0,4% на новинах про те, що зайнятість у США скоротилася у квітні на 20 тис., тоді як опитані Bloomberg економісти очікували падіння на 75 тис.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас