Microsoft може вже сьогодні почати поглинання Yahoo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft може вже сьогодні почати поглинання Yahoo

Фондовий ринок
180
Виробник програмного забезпечення Microsoft Corp. вже сьогодні може зробити пряму пропозицію про злиття акціонерам Yahoo Inc., передає Associated Press з посиланням на американські ЗМІ.
За даними джерел, близьких до софтверного гіганта, Microsoft може почати вороже поглинання і готується звернутися безпосередньо до акціонерів Yahoo з пропозицією про злиття. Це може відбутися вже сьогодні, хоча джерело попередило, що Microsoft може і відкласти оголошення оферти на деякий час.
Нагадаємо, 1 лютого 2008 р. Microsoft запропонував придбати Yahoo за 44,6 млрд дол., проте дістав від керівництва Yahoo відмову. 6 квітня компанія Біла Гейтса встановила тритижневий термін для того, щоб рада директорів Yahoo прийняла пропозицію про поглинання. Інакше Microsoft погрозив звернутися із пропозицією безпосередньо до акціонерів Yahoo.
Крім того, софтверний гігант не виключив можливості пониження суми пропозиції за власника популярного пошукового порталу. Проте, після закінчення терміну ультиматуму керівництво Yahoo так і не погодилося на пропозицію. Microsoft, у свою чергу, не почав підвищувати суму пропозиції і заявив, що не має наміру цього робити.
На сьогоднішній день пропозиція Microsoft за Yahoo, виходячи з ринкової вартості паперів компаній, оцінюється в 42,4 млрд дол. Керівництво Yahoo неодноразово заявляло, що справедлива вартість їх компанії вища за цю суму.
Чистий прибуток Yahoo! Inc. у I кварталі 2008 р. виріс на 281% - до 542,2 млн дол. в порівнянні з 142,4 млн дол. за аналогічний період минулого року. Виручка виросла на 6% - з 1,7 млрд дол. до 1,8 млрд дол. Операційний прибуток становить 169 млн дол., що на 40% більше, ніж показник I кварталу 2007 р., зафіксований на позначці 120,6 млн дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас