Буш запропонував виділити 770 млн дол. на вирішення продовольчої кризи в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буш запропонував виділити 770 млн дол. на вирішення продовольчої кризи в світі

Казна та Політика
126
Президент США Джордж Буш призвав Конгрес схвалити документ, згідно з яким країна виділить 770 млн дол. на вирішення продовольчої кризи в світі, що розгортається, зокрема, на тлі зростання цін. Дж.Буш побоюється, що це може привести до розповсюдження голоду і хвилювань в суспільстві.
На спеціальній сесії глава Білого дому призвав конгресменів схвалити додаткові вкладання коштів на вирішення продовольчої проблеми і розвиток програм допомоги, передає Associated Press.
Раніше повідомлялося, що ООН має намір створити спеціальну робочу групу для боротьби зі світовою продовольчою кризою. Таке рішення було ухвалене на зустрічі генерального секретаря ООН Пан Ги Муна з главами 27 установ і фондів ООН 28-29 квітня в Берні. Найближчим часом за участю всієї системи ООН будуть визначені заходи, які необхідно прийняти в найкоротший термін для реагування на кризи. Так, на національному рівні вестиметься моніторинг за зростанням цін на продукти харчування і тим, як це позначається на населенні. Представники ООН проводитимуть зустрічі з представниками урядів в країнах, що найбільш постраждали від кризи, з тим, щоб спільними зусиллями розробляти національні стратегії з пом'якшення її дії на бідняків.
24 квітня ц.р. лідери чотирьох латиноамериканських держав - Болівії, Куби, Нікарагуа і Венесуели - домовилися про створення фонду допомоги голодуючому населенню. Як повідомлялося, для боротьби зі світовою продовольчою кризою в регіоні південноамериканські президенти мають намір виділити 100 млн дол. Гроші фонду будуть направлені на розвиток сільського господарства і збільшення виробництва зернових культур. Наситивши внутрішні ринки місцевими бобами, рисом і зерном, в Південній Америці сподіваються понизити ціни на продукти.
Нагадаємо, світове зростання цін на продукти харчування вже спровокувало безлади у ряді країн, що розвиваються, включаючи Камерун, Індонезію і Гаїті. ООН і Всесвітній банк прогнозують, що ціни продовжать зростати, не дивлячись на збільшення виробництва.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас