Росія злякалась української горілки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія злякалась української горілки

Казна та Політика
577
Заступник голови Мінекономрозвитку Андрій Бєлоусов не передбачає швидких негативних наслідків для Росії від вступу України у СОТ.
Про це він заявив у бесіді з журналістами.
Україна повинна стати повноправним членом СОТ в травні 2008 р. "Особливих проблем ми не бачимо. Думаю, швидких змін не відбудеться", - сказав заступник міністра.
У той же час він додав, що під час переговорного процесу щодо приєднання до СОТ Україна знизила захист свого внутрішнього ринку щодо цілої низки позицій, у тому числі погодилася обнулити ввізні мита на алкоголь. За словами заступника міністра, через це є небезпека, що на український ринок "хлине потік більш якісних товарів" та українські товари "будуть видавлюватися на російський ринок".
Відповідаючи на запитання, чи планує російська сторона додатково обговорити з українською тему невисування Україною умов до Росії в рамках переговорного процесу щодо СОТ, Бєлоусов відзначив, що Україна зацікавлена в якнайшвидшому вступі Росії у СОТ, про що заявляв президент Віктор Ющенко. "Ми не бачимо необхідності піднімати це питання", - сказав заступник міністра.
Бєлоусов додав, що зараз Україна і Росія ведуть один проти одного кілька антидемпінгових розслідувань. На його думку, Україна зацікавлена у використанні механізмів СОТ при врегулюванні цих питань.
За матеріалами:
Izvestia.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас