Україна й Росія мають намір до 2009 домовитися про довгострокові поставки з 2011 ядерного палива в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна й Росія мають намір до 2009 домовитися про довгострокові поставки з 2011 ядерного палива в Україну

Енергетика
96
Україна й Росія планують укласти довгострокові контракти до кінця 2008 року на поставку в Україну російського ядерного палива після 2010 року.
Про це сказано в підписаному прем'єр-міністрами України й Росії Юлією Тимошенко й Віктором Зубковим протоколі 3-го засідання комітету з економічної співпраці українсько-російської міждержавної комісії.
Контракти повинні бути укладені Міністерством палива й енергетики України й російською Державною корпорацією з атомної енергії "Росатом".
Також Мінпаливенерго й "Росатому" доручено підготувати для розгляду на черговому засіданні підкомісії з атомної енергетики та ядерних матеріалів проекти програм щодо налагодження кооперації в галузі атомного машинобудування й технічної співпраці при будівництві атомних електростанцій в Україні, Росії й інших країнах.
До 1 червня обидві сторони повинні підготувати пакет документів, необхідних для оформлення участі України в діяльності Міжнародного центру зі збагачення урану (Ангарськ, Росія).
Крім того, підписаним протоколом Україна й Росія визначають як пріоритетні завдання розвиток двосторонньої співпраці в галузі забезпечення українських АЕС паливом, включаючи спільне освоєння урано- і цирконієвого виробництва.
Як повідомляло агентство, 30 березня Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" підписала контракт із компанією Westinghouse Electric Company (США) про комерційні поставки ядерного палива на Південно-Українську атомну електростанцію в 2011-2015 роках.
На сьогодні монопольним постачальником ядерного палива для 4 українських АЕС є російська корпорація "ТВЭЛ".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас