ЗМІ: Змова проти Ющенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Змова проти Ющенка

Казна та Політика
1831
Президент України стане декоративною фігурою, уже в листопаді пройдуть дострокові вибори - такими можуть бути наслідки спільних дій колишніх непримиренних опонентів.
Як пишуть російські "Ведомости", три фракції - Партії регіонів, Блоку Юлії Тимошенко (БЮТ) і комуністів, що разом володіють конституційною більшістю (більше 300 голосів) у Верховній раді, вважають, що президентові варто залишити в основному представницькі функції. Їхній проект нової Конституції України буде готовий у найближчі два дні, після травневих свят попередньо схвалений Радою і затверджений конституційним судом, стверджує член фракції БЮТ, а дострокові вибори президента можуть відбутися вже в листопаді.
"Після травневих свят ми внесемо свій варіант пропозицій змін у Конституцію, - підтверджує депутат-регіонал Олексій Плотніков. - Скоріше це буде парламентсько-президентська республіка". Про парламентську республіку і навіть скасування посади президента комуністи заявляли неодноразово. Депутат від БЮТ знає, що між БЮТ і більшістю регіоналів досягнуто згоди.
Джерело в пропрезидентській партії "Наша Україна" не виключає "великої антиющенківської змови". Зараз більшість у Раді - у БЮТ, об'єднаного в коаліцію з "Нашою Україною". Голова партії "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко вже звернувся до БЮТ з вимогою "припинити руйнування коаліції" і "сепаратні дії разом з опозиційними партіями".
Президент України Віктор Ющенко після вересневих виборів у Раду розширив свої повноваження, видавши серію указів. Десяток з них успішно оскаржив у конституційному суді БЮТ. Зокрема, Ющенко намагався не допустити обговорення змін конституції в Раді, але 18 квітня конституційний суд йому в цьому відмовив. До осені ніякого компромісу щодо конституції не буде, упевнений київський політолог Андрій Мішин.
Навіть президентський проект Конституції - одна з версій парламентсько-президентської республіки, якщо судити з представленого ним проекту, розповідає Андрій Єрмолаєв з українського Центру соціальних досліджень "Софія". Він не виключає переходу до моделі, коли Рада буде самостійно, без Президента, формувати уряд
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас