Джерело: Підсумкова доповідь щодо вступу РФ у СОТ узгоджена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: Підсумкова доповідь щодо вступу РФ у СОТ узгоджена

Казна та Політика
329
Робоча група з приєднання Росії до СОТ на засіданні в понеділок у Женеві погодила нову редакцію підсумкової доповіді щодо приєднання до СОТ, незважаючи на протидію Грузії.
Голова робочої групи з приєднання РФ до СОТ за підтримки переважної більшості членів робочої групи вирішив узгодити нову консолідовану редакцію підсумкової доповіді, сказало джерело в російській делегації.
Як повідомлялося раніше, грузинська делегація на переговорах у понеділок виступала проти узгодження останньої версії підсумкової доповіді.
Нагадаємо, 28 квітня з'явилися повідомлення про те, що російсько-грузинські консультації в рамках переговорів про приєднання Росії до Світової організації торгівлі (СОТ) не відбулися через відмову грузинської сторони.
"Були намічені консультації з питань функціонування пунктів митного пропуску на абхазькій і південноосетинській ділянках російсько-грузинського кордону, але вони не відбулися", - відзначив начальник департаменту торговельних переговорів Мінекономрозвитку РФ Максим Медведков.
Представник Грузії заявив, що його країна припиняє цей процес, поки "Росія не припинить дію доручень президента РФ відносно Абхазії і Південної Осетії". Представник грузинської делегації послався на те, що "ці доручення містять заходи, які вимагають ратифікації СОТ, або не відповідають окремим статтям Статуту СОТ".
"Відповідно, ми зробили інше повідомлення для членів Робочої групи (з приєднання Росії до СОТ), з якого видно, що жодне слово в цьому дорученні не зачіпає дисципліни СОТ, і ми вважаємо, що заяви грузинських партнерів і тим більше їхня відмова від переговорного процесу - неправильний крок, що не сприяє вирішенню тих проблем, які в нас нагромадилися в російсько-грузинських відносинах та у контексті приєднання Росії до СОТ", - заявив Медведков.
Грузинська делегація, повідомив він, намагалася також заблокувати рішення про продовження діяльності робочої групи, "але переважна більшість учасників сьогоднішніх консультацій висловилися за продовження цього процесу".
"Наступна зустріч із грузинськими колегами, очевидно, відбудеться 26 травня", - додав глава делегації РФ на переговорах щодо вступу Росії у СОТ.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас