Данилишин обіцяє стабілізувати ціни за два-три місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин обіцяє стабілізувати ціни за два-три місяці

Казна та Політика
207
Протягом двох-трьох місяців ціни в Україні стабілізуються. Про це заявив Міністр економіки України Богдан Данишилин.
"Хочу підкреслити, що уряд сьогодні проводить цілеспрямовану політику, щоб протягом двох - трьох місяців в Україні була цінова стабільність і наші громадяни не відчували тих стрибків цін, які є зараз", - зокрема сказав Міністр.
За його словами, Кабінет Міністрів України в короткостроковому періоді зосередить увагу на недопущенні необґрунтованого зростання цін і тарифів на окремі товари та послуги, у тому числі соціально значимі, а також проявів несумлінної конкуренції і зловживання монопольним становищем.
На думку Міністра, інфляція в березні була обумовлена впливом прискореного зростання цін на продукти харчування, питома вага яких у споживчому кошику становить 52%.
"Дії уряду в довгостроковому періоді будуть направлені на зменшення енерговитрат вітчизняної економіки і її залежності від кон'юнктури світового енергоринку, на розвиток фінансових інструментів і фондового ринку, необхідних для ефективного перерозподілу тимчасово вільних активів на активізацію інвестиційної діяльності і модернізацію економіки", наводить слова Данилишина прес-служба Мінекономіки.
Крім того, за словами Міністра, уряд припускає уникнути надлишкового розширення грошової пропозиції, а також підтримувати стабільність національної валюти і не допустити додаткового тиску на попит з боку бюджетних витрат.
"Зокрема, це буде досягнуто за рахунок збереження дефіциту бюджету на рівні 1,2-1,5% до ВВП; утримання бюджетних витрат не вище запланованого рівня, а саме 26,1% до ВВП, і у випадку одержання позапланових надходжень, направляти їх тільки на зменшення бюджетного дефіциту", - сказав Міністр.
За словами Данилишина, необхідно "проаналізувати обґрунтованість застосування податкових пільг, які приводять до зменшення бюджетних надходжень та ухиляння від сплати податків, і, як результат, підготувати пропозиції про скасування таких пільг".
Міністр також додав, що "важливим у даному контексті буде зарахування на казначейський рахунок у Національному банку коштів від приватизації державних підприємств, які будуть отримані понад обсяги, затверджені законом про держбюджет на 2008 рік, з метою використання їх для фінансування інвестиційних проектів у наступних роках".
Нагадаємо, з початку року інфляція склала 9,7%, а в порівнянні з березнем 2007 року споживчі ціни підвищилися на 26,2%. Кабінет Міністрів, розроблюючи Держбюджет-2008, розраховував, що інфляція цього року не перевищить 9,6%.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас