Корпоративний борг України наближається до 50% ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корпоративний борг України наближається до 50% ВВП

Казна та Політика
680
На сьогодні корпоративний борг України становить майже 50% валового внутрішнього продукту (ВВП) (за даними Держкомстату, номінальний ВВП, за орієнтовною оцінкою, за січень-березень 2008 р. склав 189 млрд. 768 млн. грн.).
Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив голова Ради НБУ Петро Порошенко. "Якщо брати корпоративний борг, то він сьогодні наближається до 50% валового внутрішнього продукту, і в такий спосіб ми на сьогоднішній день, стимулюючи споживання, підтримуємо економіки інших країн, переносячи необхідність розрахунку за цими боргами на наступну, скажімо так, владу, на наступні покоління, що в будь-якому разі є збільшенням ризиків перспектив економіки", - сказав Порошенко.
На його думку, держава повинна стимулювати збільшення внутрішнього виробництва, що є одним з основних антиінфляційних заходів.
"Країна повинна споживати те, що виробляє. Сьогодні ми повинні стимулювати рівень виробництва. Це в першу чергу стосується аграрного сектора, тому що безвідповідально сьогодні затягувати реформування аграрного сектора, це стосується і виробництва в промисловості".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас