Експерти: Ніде у світі купівельна спроможність не росте на 20-30% на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Ніде у світі купівельна спроможність не росте на 20-30% на рік

Казна та Політика
1351
Дощ із дармових грошей гробить українську економіку і розкручує інфляцію, пише в статті під заголовком Ціни зійшли з розуму український щотижневий журнал Кореспондент. Ціни підриває коктейль зі шквалу кредитів, непомірних соціальних витрат і всесвітнього подорожчання продуктів. Олії у вогонь підливають вітчизняні політики-популісти, відзначає видання.
Усього за три останні місяці продуктовий кошик подорожчав на 40%. На цей європейський антирекорд працювало мінімум три українські уряди - Віктора Януковича, Юрія Єханурова і Юлії Тимошенко. Останній довершує розгром вітчизняної економіки, затіявши боротьбу з наслідками інфляції, а не з її причинами, пише Кореспондент.
Ситуацію зі зростанням цін ускладнила світова фінансова криза, неврожай 2007 року і подорожчання всіх видів імпортованих енергоносіїв. Але на такі дрібниці, здається, уже ніхто не звертає увагу. Грошова маса в українській економіці перевищує продуктивність праці в кілька разів.
Інфляція змушує власників бізнесу переглядати зарплати своїх співробітників мінімум раз на півроку. Зростання жалування не завжди відповідає рівню кваліфікації. Виходу немає. Учорашня зарплата не відповідає сьогоднішнім цінам.
"Ніде у світі купівельна спроможність не росте на 20-30% на рік, - говорить Ярослав Жалило, президент Центру антикризових досліджень, - це абсурд".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас