Гриценко: В України є газова "заначка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гриценко: В України є газова "заначка"

Енергетика
155
Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко переконаний, що Україна може стати цілком незалежної від поставок газу з інших країн. Про це він сказав у четвер на прес-конференції у Львові.
"Теми газу в Україні не існує. Ми можемо бути цілком незалежними в частині газопостачання", - сказав Гриценко.
Депутат підкреслив, що Україна, на відміну від десятків країн Європи, має поклади газу і може щорічно одержувати близько 20 млн. кубометрів палива власного видобутку.
Крім того, на переконання Гриценка, Україна має "стратегічну трубу", що ще в 2005 році додатково давала 28 млрд. кубометрів газу. Сьогодні ж, за його словами, виникає питання, чому цього року за транзит газу Україна одержить лише 9 млрд. кубометрів.
Голова комітету ВР переконаний, що керівництво України повинно використовувати "потенціал труби", взаємодіючи із РФ і споживачами палива в Європі.
Гриценко відзначив, що додатковим фактором енергобезпеки України є підземні газосховища, яких не має жодна із країн Європи.
За його переконанням, в Україні необхідно забезпечувати газом власного видобутку соціальну та комунальну сфери, а питання, де й за якою ціною будуть купувати газ українські мільярдери, не повинне хвилювати державу, оскільки бізнесмени зможуть самостійно домовитися.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас