Уряд у травні розгляне законопроект про забезпечення громадян доступним житлом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд у травні розгляне законопроект про забезпечення громадян доступним житлом

Казна та Політика
266
Уряд України на початку травні розгляне законопроект щодо забезпечення громадян доступним житлом, повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда на нараді з питань будівництва доступного житла в четвер.
"На сьогодні він (законопроект - ред.) проходить узгодження в міністерствах. Після свят він буде розглянутий у Кабінеті міністрів", - сказав В.Куйбіда.
За словами заступника міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитра Ісаєнка, на сьогоднішній день в Україні 1,3 млн сімей має потребу в поліпшенні житлових умов, з яких 400 тис. сімей мають потребу в забезпеченні соціальним житлом, а 900 тис. - доступним житлом.
Він також відзначив, що Мінрегіонбуд визначило 72 пілотні проекти будівництва доступного житла, зокрема, подані АРК, Луганською, Полтавською, і Харківською областями. У той же час влада Луцька, Житомира, Ужгорода, Івано-Франківська, Львова, Рівного, Черкас і Дніпропетровська не подали жодної заявки.
Як раніше повідомляла прес-служба Міністерства регіонального розвитку та будівництва, законопроект "Про будівництво доступного житла" буде поданий на розгляд у Верховну Раду в травні 2008 року.
Запропонована президентом України Віктором Ющенком програма "Доступне житло" передбачає надання державою одноразової грошової допомоги громадянинові (розмір може становити близько 30% вартості житла) для початкового внеску, а дві третини всієї суми повинен оплачувати безпосередньо замовник (із власних і кредитних ресурсів).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас