Падіння запасів бензину викликало зростання цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння запасів бензину викликало зростання цін на нафту

Енергетика
114
Ціна на нафту знову виросла незважаючи на збільшення запасів "чорного золота" у США, повідомляє MarketWatch.
За підсумками регулярної сесії на Нью-Йоркській товарній біржі, NYMEX, червневий контракт на постачання нафти марки WTI подорожчав на $0,23, або на 0,2%, до $118,30 за барель.
Червневі ф'ючерси на постачання неетильованого бензину виросли на $0,0323 до $3,0424 за галон. Вартість червневого контракту на постачання топкового мазуту виросла на $0,01 до $3,3072 за галон. Травневі ф'ючерси на постачання природного газу злетіли на $0,163, або на 1,5%, до $10,77 за мільйон британських термічних одиниць.
Під час торгів спостерігалося зниження ціни на нафту на тлі фіксації прибутку, що відбулася після того, як нафтові котирування напередодні досягли нового рекордного значення біля позначки $120 за барель. Падіння ціни на нафту прискорилося після виходу даних міністерства енергетики США щодо запасів нафти та нафтопродуктів у країні.
Як повідомило у своєму щотижневому звіті Міністерство енергетики США, запаси нафти в країні на тижні, що завершився 18 квітня, збільшилися на 2,4 млн. барелів до 316,1 млн. барелів. Аналітики, що взяли участь в опитуванні Platts, очікували, що запаси нафти збільшаться в середньому на 2 млн. барелів. Товарні запаси автомобільного бензину минулого тижня впали на 3,2 млн. барелів. Запаси продуктів перегонки, які включають топковий мазут і авіаційне паливо, скоротилися на 1,4 млн. барелів. Міністерство енергетики також повідомило, що з наближенням автомобільного сезону попит на бензин трохи збільшився. За даними міністерства, попит склав порядку 9,3 млн. барелів на день, що на 0,9% вище від відповідного показника минулого року. Тим часом, американські нафтопереробні підприємства різко збільшили обсяги виробництва палива. Коефіцієнт використання виробничих потужностей злетів на 4 процентних пункти до 85,6%.
Зміцнення долара теж грало проти високих цін на нафту. На валютному ринку курс долара трохи виріс проти євро, британського фунта стерлінгів і японської ієни. Індекс Dollar Index, що дозволяє оцінити вартість американського долара відносно кошика із шести основних валют, виріс на 0,7% до 71,81.
Проте, на ринку відбувся розворот, і торги закрилися з підвищенням котирувань. Експерти схильні пояснювати таку різку зміну тим, що дані міністерства енергетики вказали на падіння запасів автомобільного бензину в США. Зниження запасів палива особливо критично напередодні початку активного використання автомобілів у країні, і стан запасів у цьому сегменті найближчим часом обіцяє відігравати одну із ключових ролей на ринку нафти
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас