Кабмін має намір доопрацювати проект Повітряного кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір доопрацювати проект Повітряного кодексу

Казна та Політика
104
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила створити міжвідомчу робочу групу з доопрацювання проекту Повітряного кодексу України.
Таке доручення вона дала сьогодні під час засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна. Вказану групу очолить міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський.
До неї також повинні увійти представники Міністерства економіки, Міністерства фінансів, Міністерства оборони і Міністерства юстиції. "До кінця дня керівники названих міністерств мають визначитися з кандидатурами представників, які увійдуть до складу робочої групи. І на наступному засіданні Кабміну ми повинні розглянути проект Повітряного кодексу з їх зауваженнями і пропозиціями", - сказала Тимошенко.
Прем'єр також повідомила, що до проекту Повітряного кодексу, розробленого Міністерством транспорту і зв'язку, "є серйозні зауваження у Міністерства юстиції".
У свою чергу Вінський підкреслив, що з 16 по 25 червня в Україні пройде аудит з боку Міжнародної організації цивільної авіації. "Якщо до цього часу у нас не буде Повітряного кодексу, українські літаки не зможуть літати куди захочуть", - сказав міністр.
Напередодні Мінтрансзв'язку повідомило, що відомство розробило новий проект Повітряного кодексу України. Документ підготовлений на виконання вимог Міжнародної організації цивільної авіації, Європейського Союзу, Європейської конференції цивільної авіації, Європейської організації з безпеки аеронавігації і відповідно до змін у нормах українського законодавства, які відбулися після введення в дію Повітряного кодексу України в 1993 р., зазначили в міністерстві.
Як наголошувалося, реалізація цього акту законодавчо закріпить норми регуляції діяльності цивільної авіації в Україні, дозволить гармонізувати законодавче поле України зі стандартами JAA й іншими нормами європейського права, які регламентують діяльність цивільної авіації.
Розробники Повітряного кодексу України переконані, що його ухвалення позитивно вплине на соціально-економічну ситуацію у галузі авіації, створить сприятливі умови для розвитку авіаційного транспорту і підвищення безпеки. Конкурентоспроможність підприємств авіаційного транспорту на внутрішньому і міжнародному ринку і задоволення потреб населення в перевезеннях також залежатиме від цього Кодексу.
Зазначимо, що Україна є членом Європейської конференції цивільної авіації (ЕКЦА) і Європейської організації з безпеки аеронавігації (ЄВРОКОНТРОЛЬ), що вимагає внесення змін до українського законодавства у сфері авіації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас