Золото гарантує до 40% річних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото гарантує до 40% річних

Банківські метали
2752
Раніше газета розглянула такі варіанти, як внески на банківські депозити та інвестиційні фонди.
На сьогодні, мабуть, найнадійніший спосіб одержати дохід, що перевищує інфляцію, - інвестувати в золото.
Процентна ставка по "золотому" депозиту коливається від 2 до 5% річних. Але останнім часом багато банків переходять до єдиної планки - 5%. "Із січня ми підняли ставку з 2 до 5%, за рахунок чого станом на сьогодні кількість внесків у золото збільшилися в 9 разів", - розповіла "Делу" начальник відділу організації продажів пасивних і розрахункових продуктів банку "Фінанси та Кредит" Людмила Радченко.
Але процентна ставка - це лише верхівка айсберга. Основний дохід по "золотих" внесках формується за рахунок збільшення курсу золота. За 2007 рік метал подорожчав більш ніж на 30%. Якщо додати до цього відсотки по депозиті, одержимо гідну відповідь інфляції - випередження в 2 рази.
Мінімальний термін внеску в золото становить 1 рік. Але у випадку, якщо клієнт хоче достроково забрати свій "скарб", найчастіше відсотки йому взагалі не нараховуються. Хоча він і залишиться з доходом близько 30% від продажу самого злитка.
Скільки купувати
За порадою, як краще вкласти в золото цього року, ми звернулися до профільних фахівців вітчизняних банків.
При цьому ми умовно розділили клієнтів на три категорії - із сумами 10, 50 і 100 тисяч доларів. Менеджер з роботи з фізичними особами банку "Надра" Романа Міщенко розповіла "Делу", що торік клієнти, що вклали в золото, заробили близько 40% річних. За її словами, цього року ціна на золото також буде продовжувати своє зростання. Для того щоб максимально раціонально використати свої гроші, Міщенко радить вкладати в злитки з великим номіналом.
"Чим більший номінал злитка, тим золото обійдеться вам дешевше. У кілограмовому злитку грам коштує 151,40 гривні, у стограмовому - 152 гривні. Зараз ціна кілограма золота становить близько 30 тисяч доларів", - сказала вона.
При цьому відзначила, що в банку "Надра" максимальна вага продаваного злитка - 1 кілограм, а мінімальний розмір внеску в "золотий депозит" становить 100 грам, вартість якого на сьогодні становить 15,2 тисячі гривень. Начальник департаменту валютних операцій і банківських металів Імексбанку Олег Руденко також рекомендує клієнтам купувати злитки великого номіналу. "На десять тисяч доларів ми можемо купити близько 330 грамів золота. Можна брати 100-грамовими злитками, або ж 250-грамовим і 100-грамовим, щоб менше витратити на покупку самого металу. На 50 і 100 тисяч варто брати кілограмовими і напівкілограмовими злитками", - розповів він.
При цьому фахівець радить робити внесок на термін не більше року. "За рік може багато чого відбутися, зараз вартість золота росте, а під кінець року може сильно впасти", - говорить Руденко. Але за його прогнозами, золото до кінця року буде рости.
Куди йти
Щоб відкрити депозит у золоті, клієнт може прийти в будь-яке відділення банку, купити золото і відразу ж внести його на депозит. Відсотки по золотих вкладах виплачуються в такий спосіб. Якщо вам "накапало" більше 20 грам, то відсотки вам виплатять золотом. Якщо менше, то відсотки ви одержите не в золотому, а в грошовому еквіваленті.
Якщо ж клієнт захоче принести в банк прикраси із золота, які в нього є, йому хіба що запропонують покласти їх на зберігання. "Банки беруть на депозит тільки золото в злитках", - сказала Радченко. При цьому вона відзначила, що прикраси також купувати вигідно. "Прикраси із золота теж ростуть у ціні. Крім цього, вони радують око", - сказала вона.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас