Казахстан та Узбекистан створять зону вільної торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан та Узбекистан створять зону вільної торгівлі

Казна та Політика
64
Казахстан та Узбекистан підготують угоду про створення зони вільної торгівлі.
"Ми приходимо до єдиної думки, щоб підготувати угоду про створення зони вільної торгівлі між нашими країнами", - сказав президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв на брифінгу після переговорів із президентом Узбекистану Ісламом Каримовим у вівторок в Астані.
Назарбаєв повідомив також про взаємний намір двох держав відкривати свої торговельні представництва в столицях Казахстану та Узбекистану. "Для розширення відносин ми домовилися про створення торговельних представництв в Астані та Ташкенті", - сказав президент.
У свою чергу Каримов з жалем повідомив, що в структурі товарообігу між двома країнами до 90% становлять лише чотири найменування товарів. "Тому в нас одночасно народилася думка, що пора б нам уже серйозно зайнятися проблемою, що сьогодні практично вирішується в усім світі. Проблема ця полягає в тому, щоб створити максимум умов, зняти ті перепони, ті перешкоди, які лежать на шляху товарообміну між сусідніми країнами", - сказав Каримов.
В 2007 році обсяг товарообігу між двома країнами в порівнянні з 2006 роком збільшився вдвічі, перевищивши $1,4 млрд, при цьому казахстанський експорт склав $871,8 млн, імпорт - $538,5 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас