Обсяг кредитного портфеля юридичним особам АППБ "Аваль" станом на 1 липня 2002 р. практично досяг 3 млрд. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг кредитного портфеля юридичним особам АППБ "Аваль" станом на 1 липня 2002 р. практично досяг 3 млрд. грн.

Кредит&Депозит
82
Обсяг кредитного портфеля юридичним особам АППБ «Аваль» станом на 1 липня 2002 р. практично досяг 3 млрд. грн., що перевищує його розмір станом на 1 липня 2001 р. більш ніж на 1 млрд. грн.
Про це повідомила прес-служба банку з посиланням на начальника керування адміністрування позик АППБ «Аваль» Дмитра Олійника. За його словами, порівняно з початком року обсяг кредитного портфеля виріс майже на 820 млн. грн., чи на 39,4 проц.
Як повідомив Д. Олійник, протягом першого півріччя н.р. значне зростання кредитного портфеля відбулося майже у всіх регіональних підрозділах банку «Аваль», насамперед у Харківській ОД (у 1,2 рази), в Обухівській філії (на 89,3 проц.), Білоцерківській філії (на 81,3 проц.), у Вінницькій ОД (на 79,6 проц.), в Одеській ОФ — на 71,7 проц., у Яготинській філії (на 68,8 проц.), у П'ятій Київській філії (на 68,1 проц.), у Першій Київській філії (на 67,6 проц.), Тернопільській ОД (на 65 проц.), у Полтавській ОФ (на 59,3 проц.).
Усього, за словами Д. Олійника, з початку року банк «Аваль» надав позичальникам близько 3,8 млрд. грн., у т.ч. за другий квартал понад 2 млрд. грн., з яких лише в червні — 740 млн. грн. При цьому найбільше активно з позичальниками працювали Центральний офіс банку (м. Київ), де обсяг наданих позичальникам кредитних коштів склав близько 800 млн. грн., Донецька ОД, Дніпропетровська ОД, Сумська ОД, Миколаївська ОД, Львівська ОД, Івано-Франківська ОД, Житомирська ОД, Луганська ОД і Чернігівська ОД. Обсяг кредитних коштів, наданих цими установами банку, склав 2,7 млрд. грн. чи 70,9 проц. загальногоого обсягу.
При цьому, як підкреслив Д. Олійник, процес активного кредитування з початку року супроводжувався поліпшенням якісної структури кредитного портфеля. Так, за його словами, починаючи з лютого н.р. питома вага термінових кредитів постійно зростала і досягла на 1 липня н.р. рівня 93 проц. Протягом цього ж періоду частка пролонгованих кредитів знизилася майже вдвічі, а питома вага прострочених кредитів — у 1,5 рази.
Як заявив Д. Олійник, таке поліпшення якості кредитного портфеля по всій системі банку «Аваль» стало можливим у тому числі завдяки високій кваліфікації кредитних працівників банку, постійній роботі кредитних підрозділів з максимально зваженої оцінки кредитних ризиків, ефективно діючим методикам кредитування, постійному моніторингу кредитів.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас