Суркіс купив картину дочки за 10 тисяч дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суркіс купив картину дочки за 10 тисяч дол.

501
Діти зірок естради, кіно та модельного бізнесу із задоволенням розповідали про себе. Наприклад, син Ірини Білик Гліб Оверчук повідомив, що вчиться в третьому класі Олександрійської гімназії, займається футболом і тейквондо та мріє стати каскадером.
Намалювала свою картину для аукціону і Крістіна Литовченко, дочка Влади Литовченко, власниці модельного агентства "Карін", і президента компанії "Київстар" Ігоря Литовченка. Вона розповіла, що ходить у школу-ліцей "Поділ", серйозно займається бальними танцями, а на травневі свята поїде з татом в Париж.
11 картин - в одні рук
Але серед 30 учасників були не тільки представники молодшого покоління зірок шоу- і фешн-бізнесу, які з дитинства піарять своїх мам і тат, а також діти бізнесменів і політиків. Підтримати свою дочку прийшов Ігор Суркіс.
За Машу Кавицьку "вболівали" і тато, і мама - власники компанії "Хелен Марлен". Але головними героями серед батьків стали Ігор Воронов, голова наглядової ради страхової компанії "Кредо-Класик", і його дружина, телеведуча Тетяна Рамус. Колекціонер, що недавно вразив громадськість своїм зібранням Родена, купив 11 дитячих картин. Звичайно, серед них була і картина його дочки Ані, за яку він виклав 7 тисяч доларів.
Тисячі доларів за дитячу творчість
Правда, роботи, які продавали на аукціоні, були не зовсім дитячими. Справа в тому, що дітей українських знаменитостей підстрахували відомі українські художники. Причому профі, що брали участь в акції, є одними із найбільш розкручених. Такі імена, як Василь Цаголов, Арсен Савадов, Максим Мамсиков - у першій десятці рейтингу кращих. А епатажний Ілля Чичкан брав участь у Венеціанській бієннале. Так що колекціонер Ігор Воронін, купивши на аукціоні більше десятка картин, не тільки виконав обов'язок мецената і батька, але, цілком можливо, зробив непогані інвестиційні вкладення.
Але дорожче за всіх - за 10 тисяч доларів - була продана робота Яни Суркіс і художника Максима Мамсикова. Купив її тато юної художниці Ігор Суркіс. Він відразу назвав таку високу ціну за твір дочки і "перебив" інтерес інших покупців.
Загальна сума, виручена на благодійному аукціоні, склала 72 тисячі доларів. Благодійний фонд "Обдаровані діти - майбутнє України", президентом якого є Влада Литовченко, витратить ці гроші на потреби броварського дитячого будинку і двох київських шкіл-інтернатів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас