Міністри воліють тримати гроші в банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністри воліють тримати гроші в банках

Валюта
389
"Дело" підрахувало, які суми лежать на рахунках у банках у президента та членів Кабінету Міністрів.
Більшість українських міністрів, як люди прогресивні, уже давно тримають свої гроші не під подушкою, а на депозитах у банках.
Так, відповідно до декларацій про доходи за 2007 рік, найбільші рахунки в банках у голови МНС Володимира Шандри - 7,2 мільйони гривень. Не відстає і міністр фінансів Віктор Пинзеник, у нього назбиралося 1,6 мільйона гривень заощаджень.
Перевалили за півмільйона і рахунки першого віце-прем'єра Олександра Турчинова, міністра палива та енергетики Юрія Продана, міністра праці та соціальної політики Людмили Денисової. Найменший банківський рахунок у головного міліціонера країни Юрія Луценка. На ньому... усього 1 гривня.
Однак міністра це анітрошки не бентежить. Адже, відповідно до декларації Луценка за 2007 рік, на банківських рахунках його сім'ї лежить більше 400 тисяч гривень. Схожа ситуація й у міністра регіонального розвитку та будівництва Василя Куйбіди. У нього на рахунках усього 75 тисяч гривень, а в "домашніх" - майже 1,4 мільйони гривень. Усього 5 тисяч гривень у банках у віце-прем'єра Григорія Немирі.
При цьому навіть серед міністрів є такі, які обходять фінансові установи стороною. Все ніяк не зважується покласти зароблене на депозит прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець, міністр охорони здоров'я Василь Князевич. Хоча в деяких на це йдуть сім'ї. Приміром, на банківських рахунках сім'ї Тимошенко розміщено 230 тисяч гривень.
У цілому, якщо порівнювати декларації про доходи міністрів зразка 2006 і 2007 років, можна сказати, що в основному члени Кабміну збільшили свої заощадження. Але є й такі, які велику частину коштів зняли з рахунків. Очевидно, вирішили вкласти, приміром, в акції, облігації, або зробити дорогу покупку. Так торік на 35 тисяч гривень "схудли" заощадження Миколи Оніщука, більш ніж в 2 рази - Людмили Денисової і на 25 тисяч гривень - заощадження Юрія Продана
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас