Чавес: Людству загрожує продовольча криза, що насувається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес: Людству загрожує продовольча криза, що насувається

Казна та Політика
319
Президент Венесуели Уго Чавес, відомий своїми соціалістичними поглядами, попередив людство про продовольчу кризу, що насувається.
Венесуельський лідер послався на стурбованість Світового банку і ООН щодо світової ситуації з продовольством і відзначив, що методи вільного ринку при вирішенні цієї проблеми приречені на провал, передає Associated Press.
У своєму виступі Чавес передрік, що уряди багатьох країн будуть вимушені удатися до могутніших заходів регулювання, щоб врятувати від голоду бідні верстви населення.
Останнім часом міжнародні організації все частіше виражають заклопотаність зростанням цін на продовольство, які вже зараз серйозно хвилюють населення країн, що розвиваються. Кажучи про причини цієї проблеми, експерти посилаються на зростання споживання з боку таких перенаселених країн, як Індія і Китай, зменшення пропозиції на ринку зернових, а також спекулятивну гру ф'ючерсами на товарних біржах.
Внутрішній ринок Венесуели періодично відчуває дефіцит базових продуктів "продовольчої корзини", що ускладнюється високою інфляцією. Під керівництвом У.Чавеса уряд Венесуели ввів ціновий контроль над продовольчою продукцією і почав перенаправляти доходи від нафтовидобувної діяльності на субсидування сільського господарства.
На початку тижня стурбованість ситуацією з продовольством в світі виразив президент Світового банку (СБ) Роберт Зеллік. Як завдання дня він назвав дії для заборони зростання цін на продукти харчування.
Зеллік призвав уряди країн світу щонайшвидше виконати зобов'язання і надати до фонду Усесвітньої продовольчої програми ООН 500 млн дол. екстреної допомоги. При цьому він відзначив, що виділити гроші необхідно до 1 травня ц.р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас