"Нафтогаз України" обмежив газопостачання "Київенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" обмежив газопостачання "Київенерго"

Енергетика
123
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" доручила газопостачальної компанії "Київгаз" і управлінню магістральних газопроводів "Київтрансгаз" призупинити газопостачання теплоелектроцентралі-6 компанії "Київенерго" й обмежити поставки палива до мінімального технологічного рівня на ТЕЦ-5 цієї компанії.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба "Нафтогазу України".
Рішення про обмеження поставок прийнято у зв'язку з відсутністю укладених договорів і виділених лімітів природного газу на квітень, а також через значну заборгованість "Київенерго" перед дочірньою компанією "Нафтогазу України" - "Газ України" за поточне споживання газу.
Сума боргу "Київенерго" перед "Газом України" за спожитий з початку 2008 року газ перевищує 120 млн. гривень, рівень розрахунків становить 75%.
"Нафтогаз України" зазначає, що Київ є одним з найбільш платоспроможних регіонів, де розрахунки населення досягають 100%.
Компанія неодноразово інформувала Київську міську державну адміністрацію про критичну ситуацію з розрахунками за спожитий "Київенерго" газ, однак відчутних заходів щодо погашення боргу вжито не було.
Як повідомляло агентство, "Київенерго" забезпечує теплом й електроенергією Київ.
Останній раз "Газ України" обмежував газопостачання "Київенерго" у липні 2007 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас