Президент підтримає приватизацію "Дніпроенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підтримає приватизацію "Дніпроенерго"

Фондовий ринок
160
Президент України Віктор Ющенко підтримає приватизацію енергогенеруючих підприємств тільки тоді, коли буде створена загальнодержавна регульована енергосистема.
Про це він заявив 17 квітня в Донецьку на брифінгу після проведення Всеукраїнської конференції ”З любов'ю та турботою про дітей”.
Говорячи про приватизацію енергогенеруючих підприємств в Україні, Ющенко сказав, що ”приватизацію генерації потрібно робити”, але за умови, що ”та приватизація, що повинна відбутися, повинна відповідати, як створити загальнодержавну регульовану енергетичну систему”. ”Як тільки ця відповідь буде отримана, я перший піднімаю руку за приватизацію”, - сказав президент. І ще раз підкреслив, що необхідні ”фундаментальні основи управління національною енергетичною системою”.
Характеризуючи нинішню українську енергетику, Ющенко відзначив, що вона ”базується в основному, тобто 53% - на ядерній генерації, що працює в постійному режимі, є константою”. За його словами, ”інший блок - близько 3% - це гідрогенерація”. Однак Ющенко пояснив, що ”в Україні сьогодні немає жодної сучасної гідроелектростанції, вона не може виконувати функції регуляторної генерувальної системи, що додавала б або зменшувала потужність”.
”Чим регулювати потужність, стабільність української національної генерації? - продовжив президент. - Тепловий блок? Тоді виникає питання, як ми збираємося регулювати, коли тепловий блок піддається приватизації?”. І додав: ”Це не перешкода. Я знову хочу сказати, що це не перешкода”. Але для приватизації, потрібно дати відповідь, ”як створити загальнодержавну регульовану енергетичну систему в Україні”, сказав Ющенко.
Як повідомлялося, президент направив у Конституційний суд України конституційні подання щодо відповідності Конституції рішень Кабінету міністрів України про приватизацію в 2008 році пакетів акцій енергогенеруючих компаній.
Зокрема, президент просить КС дати оцінку конституційності рішень Кабміну в частині включення в перелік господарських товариств і холдингових компаній, державні пакети акцій яких підлягають продажу в 2008 році, пакетів акцій ВАТ ”Дніпроенерго”, ”Донбасенерго”, ”Західенерго”, ”Центренерго”.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас