Кабмін вимагає від Ющенка відмінити "безпідставні укази" з приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вимагає від Ющенка відмінити "безпідставні укази" з приватизації

Казна та Політика
111
Кабінет Міністрів вимагає від Президента України Віктора Ющенка відмінити укази, які припиняють процес приватизації в Україні.
Про це журналістам заявив сьогодні перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов.
Укази Президента, що зупиняють приватизацію Одеського припортового заводу, а також енергорозподіляючих і енергогенеруючих компаній "є безпідставними", підкреслив він.
За словами першого віце-прем'єра, подібні дії Глави держави і глави президентського секретаріату знижують вартість об'єктів, що виставляються на продаж. "Що повинні думати стратегічні інвестори, перш ніж вкласти до України декілька мільярдів гривень, якщо Кабмін видає розпорядження про приватизацію, а хтось його берет і зупиняє? Я не хочу про це навіть думати", - сказав Турчинов.
Відміна урядових рішень з приватизації стратегічних об'єктів у 2008 р. завдає серйозного удару по публічних фінансах держави і збільшує навантаження на бюджет, резюмував він.
Напередодні Ющенко заявив, що виступає категорично проти приватизації Одеського припортового заводу разом з трубопроводом. За його словами, завод окремо приватизовувати можна, але трубопровід повинен залишатися в державній власності. Також Глава держави заявив, що проти приватизації теплових і генеруючих об'єктів. Він пояснив, що виступає проти приватизації таких об'єктів, оскільки це створює загрозу в цілому регулюванню національної енергетики.
Нагадаємо, 15 квітня ц.р. Ющенко припинив розпорядження Кабміну про умови конкурсу з приватизації ОПЗ. Коментуючи видання відповідного указу, Турчинов заявив, що такі дії Президента "є демонстративним перевищенням повноважень".
ВАТ "Одеський припортовий завод" займає монопольне становище на ринку послуг з перевантаження аміаку, карбаміду та іншої хімічної продукції України і Росії. Підприємство реалізує виконання умов Міжурядової угоди по транзиту аміаку російського виробництва територією України. Трубопровід ОПЗ використовується для перевантаження хімічної продукції в порту "Південний". Він також є складовою частиною амміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса, і сполучає найбільшого світового виробника аміаку російський "Тольятіазот", український хімічний концерн "Стірол" (Горлівка, Донецька обл..) і Одеський припортовий. Через порт "Південний" проводиться експорт продукції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас