Долар виріс до євро на заявах про небажаність різкого зміцнення євро до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар виріс до євро на заявах про небажаність різкого зміцнення євро до долара

Валюта
1383
Долар виріс до євро в четвер з рекордного мінімуму на заяві міністра фінансів Люксембургу Жан-Клода Юнкера про небажаність різкого зміцнення євро до долара, повідомило агентство Bloomberg.
Під час торгів 17 квітня курс долара до євро впав до нової мінімальної позначки $1,5983, однак не зміг пробити рівень $1,6 і став рости. До закриття торгів у Нью-Йорку він піднявся до $1,5908 і до 9:08 МСК у п'ятницю склав $1,5906.
"У мене склалося враження, що фінансові ринки невірно зрозуміли значення заяви Групи семи, - заявив у четвер Ж.-К.Юнкер на прес-конференції в Люксембурзі. - Курс євро змінився в небажаному напрямку".
Таким чином, Ж.-К.Юнкер дав зрозуміти, що в заяві G7 мова йде про можливість скоординованої інтервенції, вважає аналітик RBC Capital Markets Метью Стросс. "Це викликало покупку долара", - відзначає він.
Зміцненню долара сприяли також заяви голови Федерального резервного банку Далласа Ричарда Фішера про те, що в нього викликає побоювання перспектива подальшого зниження процентних ставок у США, що може привести до розкручування інфляції
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас