Аграрії погрожують засипати Мельника зерном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрії погрожують засипати Мельника зерном

Аграрний ринок
166
Засипати Хрещатик зерном погрожують українські аграрії, якщо їхні вимоги не будуть почуті державою.
Про це на сьогоднішній прес-конференції заявили провідні представники галузі - президент Української зернової асоціації Клименко, президент Української аграрної конфедерації Козаченко і президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Томич.
За словами учасників прес-конференції вже більше 100 вантажних машин із зерном готові і чекають початку акції. Основна вимога сільгоспвиробників - зняти протягом тижня заборону на експорт зернових. У протилежному випадку новий урожай зернових просто ніде буде зберігати і він фактично пропаде.
Попередні спроби домовитися з Мінагрополітики успіху не мали. Як заявив Леонід Козаченко "Ми зверталися в Міністерство аграрної політики, але нам відповідають: "Так, допоможемо... може в травні, може влітку, а може і восени".
Зневірені аграрії зважилися на крайній крок - написали відкритий лист прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко. "Режим квотування та відтягування строків експорту вже завдав великих втрат аграрному сектору, що за підрахунками експертів становить близько 6 мільярдів гривень.
Сільгоспвиробники та експортери не повністю реалізували вирощену продукцію, не можуть повернути банківські кредити, заморожені фінансові ресурси еквівалентні 4 мільйонам тонн зерна", - говориться в зверненні.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас