Американцям не вистачає продовольства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американцям не вистачає продовольства

Аграрний ринок
189
В 2008 році рекордне число громадян США звернулося до влади країни за продовольчою допомогою.
У рамках програми Food Stamps на особливі дебетні картки незаможних щомісяця перераховується певна сума грошей, які можливо витратити тільки на придбання їжі або товарів першої необхідності.
У нинішньому році середньостатистичний незаможний американець щомісяця одержить продовольчу допомогу в розмірі $101,56. Так, наприклад, самотня людина або сім'я без дітей може розраховувати на $10 на місяць.
Сім'я із чотирьох чоловік, що заробляють менше $26 856 на рік, може щомісяця одержувати додаткові $542. За оцінками Міністерства сільського господарства США, нині продовольчу допомогу одержують не більше 65% американців, які реально потребують подібної підтримки.
В 2009 фінансовому році на цю програму буде витрачено близько $36 млрд, в 2008 році витрати були помітно менші - $33,4 млрд. Це викликано тим, що за даними Бюджетного Офісу Конгресу США, на 8% виросло число жителів США, що претендують на подібну допомогу.
У різних штатах США ситуація різна: так, наприклад, у Західній Вірджинії продовольчу допомогу нині одержує кожен шостий житель, у штатах Мен і Мічиган - кожен восьмий. За даними Міністерства Сільського Господарства США, щорічно 36 млн американців (серед них 12 млн дітей) періодично стикаються із проблемою голоду.
Раніше Організація Об'єднаних Націй попередила про загрозу світової безпеки у випадку збільшення цін на продовольство
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас