Одеська область лідирує за темпами інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеська область лідирує за темпами інфляції

Казна та Політика
82
Одеська область посідає перше місце в Україні за темпами інфляції. Такі дані навела під час засідання "круглого столу" начальник Головного управління статистики в Одеській області Ніна Потафеєва.
За її словами, подібна ситуація викликає побоювання, оскільки в минулому, 2007 році, що виявився рекордним для України і, зокрема, для регіону за зростанням інфляції, у першому кварталі інфляція склала менше 1%. У нинішньому ж році, за словами фахівця, продукти харчування подорожчали вже більш ніж на 16% проти 1,6% у першому кварталі 2007 року.
При цьому, як відзначила Ніна Потафеєва, подібна тенденція характерна для всього півдня України. Чим викликане подібне подорожчання продовольства, за словами фахівця, сказати складно, оскільки в числі лідерів за темпами зростання споживчих цін, крім півдня України, також значиться і такий розвинений аграрний регіон, як Вінницька область.
Нагадаємо, що, за даними начальника Головного управління статистики в Одеській області Тетяни Стоянової, в I кварталі нинішнього року споживчі ціни в регіоні зросли на 11,2%.
За її словами, цей показник на 1,5% перевищує середньоукраїнський показник. Найбільший приріст зафіксований у цінах на фрукти, які подорожчали, у середньому, на 31,6%, овочі подорожчали на 27,3%, а м'ясо та м'ясопродукти подорожчали на 21,6%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас