Кабмін затвердив Порядок проведення земельних аукціонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив Порядок проведення земельних аукціонів

Аграрний ринок
665
Кабмін затвердив Порядок проведення в 2008 р. земельних аукціонів.
Таке рішення ухвалене сьогодні на засіданні уряду, повідомив міністр оборони Юрій Єхануров.
Крім постанови, уряд також схвалив відповідний законопроект, що передбачає внесення змін в ст.137 Земельного кодексу України. Вказана зміна передбачає, що Порядок проведення земельних аукціонів затверджується ухвалою Кабміну.
Раніше перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявив, що продаж земель несільськогосподарського призначення через аукціони є єдиним способом, що дозволяє подолати корупцію в даному питанні. Коментуючи заяву Президента України Віктора Ющенка про те, що друга ухвала Кабміну з цього питання також сприяє розвитку корупції, Турчинов назвав даний вислів цинічним.
"Це увійшло у практику, що Секретаріат президента поливає брудом Кабмін. І тепер це відбувається навіть за кордоном, привертаючи увагу світової громадськості", - заявив перший віце-прем'єр. Він підкреслив, що Кабмін "не відчуває підтримки з боку Секретаріату президента в боротьбі з корупцією в Україні".
Нагадаємо, 14 квітня ц.р. Ющенко висловив думку, що запропонована урядом схема проведення земельних аукціонів є сприятливою для корупції. Президент в черговий раз звернувся до уряду з проханням уважно віднестися до тієї позиції, яку він висловлює в питанні проведення земельних аукціонів, - мова йде зокрема про те, що порядок їх реалізації повинен бути розроблений на користь місцевих громад. "Власником української землі не є уряд", - відзначив Глава держави. "Завдання уряду - не торгувати землею", - додав Ющенко, закликавши замість цього Кабінет Міністрів розробити новий механізм проведення земельних аукціонів, який був би прозорим.
У свою чергу заступник голови Секретаріату президента Ігор Пукшин заявив про наявність у ряді останніх рішень фракції БЮТ у Верховній Раді і Кабміну ознаки корупційних інтересів цієї політичної сили. Як приклад І.Пукшин назвав голосування БЮТ і Партії регіонів за законопроект про державні закупівлі, а також за порядок проведення земельних аукціонів.
Як повідомлялося, 10 квітня Кабмін рейтинговим голосуванням затвердив порядок проведення земельних аукціонів з урахуванням рекомендацій Президента.
Раніше Ющенко своїм Указом зупинив дію положення ухвали Кабміну від 22 лютого ц.р. про проведення земельних аукціонів. Президент аргументував свій Указ положенням Земельного кодексу, згідно з яким земельні торги проводяться в порядку, передбаченому законом, який приймає парламент.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас